תכניות דו-לאומיות לתמיכה מקבילה
התכניות הדו-לאומיות לתמיכה מקבילה במו"פ תעשייתי מהוות פלטפורמות לקידום חדשנות טכנולוגית בין גופי תעשייה ומחקר. תכניות אלה פועלות בשיתוף עם גופי מימון למו"פ וחדשנות, במדינות, פרובינציות וערים מרכזיות באסיה, צפון ודרום אמריקה, אירופה ואוסטרליה.
מטרת התכנית:
קידום שיתופי פעולה בינלאומיים במחקר ובפיתוח מבוססי חדשנות טכנולוגית משמעותית. התכניות מציעות גם סיוע בחיפוש שותפים טכנולוגיים ועסקיים ותמיכה ממשלתית בפרויקט.
למי מיועדת התכנית?
> לחברות תעשייתיות טכנולוגיות בכל ענפי התעשייה אשר מעוניינות לפתח או לשדרג פיתוח של מוצרים, שירותים תהליכי ייצור חדשנייםעם חברה תעשייתית ממדינה זרה ושותף בינלאומי.
> לחברות טכנולוגיה, לחברות סטארט-אפ ולמאגדים המעוניינים ליצור קשרים אסטרטגיים ושיתופי פעולה עם חברות וגופים בחו"ל כדי להרחיב את פעילותן, לבצע פרויקטי בטא-סייט (Beta site) והרצה (פיילוט), לקבל גישה לתשתיות מו"פ חדשניות בחו"ל (מעבדות, סימולטורים וכד'), לאתר מקורות מימון נוספים, לפרוץ לשווקים חדשים וליהנות מגישה לידע ולטכנולוגיה הקיימים בחו"ל.
מה מקבלים?
> סיוע במציאת שותף זר ובהסדרת השת"פ.
> סיוע כספי בשיעור של עד 50% מהתקציב המאושר, או בהתאם למסלול המימון הרלוונטי לפרויקט המשותף.
> בהתאם לאופיו של הסכם השת"פ בין המדינות, האישור לביצוע השת״פ יכול להינתן גם ללא הטבה כספית (מימון עצמי של החברה המגישה).
תנאי התכניות:
התמיכה בחברות נעשית בכפוף לתנאי חוק המו"פ החלים על תכנית התמיכה הרלוונטית ובהתאם להסכמים הדו-לאומיים השונים. הקריטריונים להגשת בקשות לתכניות הדו-לאומיות כוללים, ברוב המקרים, את הסעיפים הבאים:
> על המוצר, השירות או התהליך התעשייתי המפותחים במסגרת שיתוף הפעולה להיות חדשניים, רלוונטיים למסחור בשוקי היעד ובעלי ערך מוסף עבור כלכלת ישראל והשותף לפרויקט.
> החברות השותפות חייבות להיות בעלות יכולת ליישם את הפרויקט ואת תהליכי המחקר והפיתוח הנחוצים להשלמתו, כמו גם היכולת לממן את חלקן היחסי בתהליך הנחוץ למימוש הפרויקט.
> מוסדות מחקר וגופים אקדמיים רשאים לקחת חלק בשיתוף הפעולה כקבלני משנה.
> על החברות השותפות להראות כי שיתוף הפעולה ביניהן נחוץ לפיתוח טכנולוגיה בעלת ערך מוסף, הנובע מהעברת ידע בין החברות, חלוקת משאבים, תשתיות או קשרים מסחריים, יישום חדשני של טכנולוגיות קיימות בשווקים חדשים ועוד.
> החברות השותפות יחתמו ביניהן על הסכם להסדרת הזכויות על קניינן הרוחני והבעלות על כל קניין רוחני חדש אשר יופק במהלך הפרויקט ומסחורו, בהתאם לחוק המו"פ
> יש לקרוא בעיון את רשימת התנאים המלאה הנמצאת באתר, המפרטת את חובות וזכויות החברה.
פרטים נוספים באתר התכנית: תכניות דו-לאומיות לתמיכה מקבילה
