מסלול מגנטון
המסלול מעודד העברת ידע טכנולוגי מהאקדמיה לשימוש בתעשייה על ידי יצירת שיתופי פעולה בין חברה ישראלית לקבוצת מחקר. שיתוף הפעולה חושף את החברה התעשייתית להישגי מחקר רלוונטיים ומסייע לקבוצת המחקר להפוך פיתוח אקדמי ליישום מסחרי.
מטרת המסלול:
העברת טכנולוגיה ממוסד מחקר לתאגיד תעשייתי לפיתוח מוצרים פורצי דרך.
למי מיועד המסלול?
> לחברות בתעשייה הישראלית המעוניינות לקלוט טכנולוגיות חדשניות שפותחו באקדמיה ושואפות לפתח מוצר או לשפר מוצר קיים על בסיס מחקרים עדכניים ורלוונטיים לתחום פעילותן.
> לקבוצות מחקר אקדמיות מטעם מוסדות מחקר אוניברסיטאים ישראליים, או מוסדות מחקר שאינם אוניברסיטאים, שאושרו על ידי זירת תשתית טכנולוגית, המעוניינות לבצע מחקר יישומי חדשני ומקורי בשיתוף פעולה עם חברה מובילה המעוניינת בטכנולוגיה רלוונטית. על המחקר להיות ממוקד בהוכחת היתכנות טכנולוגית לתעשייה ועל מוסד המחקר להיות הבעלים הבלעדיים של הידע נשוא הפרויקט.
מה מקבלים?
> מענק מחקר יישומי בשיעור של עד 66% מהתקציב המאושר, עד סכום של 3.4 מיליון שקלים לתקופה של עד 24 חודשים.
> מקבלי המענק פטורים מתשלום החזר תמלוגים.
מדוע כדאי לפנות למסלול זה?
מסחור הידע האקדמי: המסלול מסייע למסחר את הידע שפותח במחקר המדעי. החברה התעשייתית נחשפת לטכנולוגיה חדשה ויכולה להטמיע אותה בחברה לצורך פיתוח מוצר חדשני או לשדרוג מוצר קיים.
בדיקת פוטנציאל היישום: מסגרת מגנטון מאפשרת סביבה נוחה לבדיקת פוטנציאל היישום של הטכנולוגיה שפותחה באקדמיה, ומאפשרת לה לעמוד בתהליך הטומן בחובו סיכון גדול יחסית וחוסר ודאות.
אפשרות למימוש זכות המסחור: בתום הפרויקט ובתום הוכחת ההיתכנות הטכנולוגית, נתונה לחברה הזכות להחליט האם לממש את הזכות למסחור ולהמשיך בתהליך עצמאי של פיתוח מוצר מסחרי מהמחקר שבוצע במשותף.
פרטים באתר רשות החדשנות: מסלול מגנטון
